“Karlijn Hamers werk is uniek en valt het beste te
omschrijven als een muzikale trip.”

- Adviescommissie Operdagen Award 2019


Karlijn Hamer is performer/zanger gevestigd in Amsterdam. Sinds 2016 maakt zij autonome muziek-performances onder haar eigen naam.

Het werk van Karlijn kenmerkt zich door een sterke muzikale basis. Ze bouwt een klinkende wereld die het publiek aanspreekt op de zintuigen.
Karlijn zoekt een verbinding tussen muziek, lichaam en ruimte. Haar producties COLLAPS & ZOG, zijn beide opgemerkt en bekroond met een award voor aanstormend talent: (COLLAPS 2016, Amsterdam Fringe Award; ZOG 2019 Operadagen Rotterdam Award vernieuwend muziektheater).


︎ Laurien Riha
CREW & CREATIVESMathijs De Valk
Mathijs ontwikkelt muziek en techniek voor Karlijns performances sinds haar master bij T.I.M.E. Hij werkte mee aan de producties: COLLAPS, ZOG en Kiss the earth, you scum. Tijdens zijn studie aan de HKU werd er een passie voor muzikale technologie aangewakkerd.  Met enthousiasme voor het experiment, het mengen van akoestisch en elektronisch geluid en het gebruiken van alles wat los en vast zit gaat hij op zoek naar een eigen geluid dat weet te raken. 


Meer informatie over Mathijs vind je hier. 

Floor van Leeuwen
Floor van Leeuwen is vanaf Karlijns eerste werk  COLLAPS de vaste eindregisseur en werkte aan alle producties mee. Hen is mimograaf (mime-choreograaf), eindregisseur, docent en performer. Met theatercollectief Schwalbe maakte hen onder meer Schwalbe zoekt massa en Schwalbe speelt een tijd. Momenteel werkt hen aan Ræving Swarm, in samenwerking met Simomo Boujarra (dans), Roberto Pérez Gayo (social design) en DJ Cheb Runner (muziek), waarin mensen als een zwerm door de straten dansen.Grischa Runge
Grischa is scenograaf en lichtontwerper en bouwde  mee aan ZOG en Kiss the earth, you scum. Grischa werkt op het snijvlak van de publieke en theatrale ruimte met een op de samenleving gerichte insteek. Vanuit een interesse in interdisciplinariteit werkt hij samen met choreografen, theater- en performancemakers en ontwikkelt hij daarnaast eigen installatieve projecten.

Meer informatie over Grischa vind je hier. 

Julie Kurris
Julie Kurris is performer in Kiss the earth, you scum. Ze studeerde drama aan KASK in Gent en ontmoette Karlijn tijdens de master muziektheater T.I.M.E. Julie werkt graag op speelse wijze samen met co-creators uit verschillende disciplines, muziek, performance en beeldende kunst. Op dit moment breidt ze haar kennis uit met een master in culturele en sociale antropologie. Ze onderzoekt hoe ze haar betrokkenheid rond de klimaatcrisis, feminisme en sociale ongelijkheid kan incorporeren in haar kunst. 

Paulien Verheyen
Paulien Verheyen is illustrator en sociaal geëngageerd beeldend kunstenaar. Ze ontwierp de Kiss the earth, you scum en Siriana, mijn vriendin campagnes en verzorgde de website van Karlijn.