COLLAPS

2016 - 2017 muziek performanceMarijn Lems over COLLAPS:
"Het indrukwekkende COLLAPS doet in het begin sterk denken aan de klankperformances van Alma Söderberg en Hendrik LeChat Willekens, maar gaandeweg blijkt dat Karlijn Hamer narratievere ambities heeft. Haar evocatie van Cassandra-na-de-ramp gaat door haar krachtige performance (met zowel een sterke muzikale beheersing als een onontkoombare tekstbehandeling) en de bedwelmende composities van Mathijs de Valk als een siddering door je heen.(4*)"

COLLAPS is een vertolking van de mythische profete Kassandra. Zij voorzag de ondergang van haar stad Troje, maar niemand wilde het geloven. Deze aanblik van een toe naderende ramp die onontkoombaar is omdat niemand het wil stoppen maakte haar waanzinnig. Haar allesverslindende gekte raakt mij als maker, de dreiging van de ondergang die we niet kunnen vermijden is actueel. Kassandra durft de ellende te zien zonder weg te kijken en zonder hoop of
oplossing.

COLLAPS vertrekt vanuit een toegankelijk catchy popnummer, maar langzaa verschuift de performance naar een grillige rauwe experimentele klankwereld. Het publiek beleeft een bezwerende trip die je langzaam in dit duistere klankgebied trekt.

COLLAPS is het afstudeerwerk van Karlijn Hamer i.s.m. Mathijs De Valk, zij maakte dit op de master T.I.M.E. (This Is Music-theatre Education). T.I.M.E is onderdeel van De Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Eindregie Floor van Leeuwen (Schwalbe, Boogaerdt & Van der Schoot)
Coaching Paul Koek & Nicole Beutler

Winnaar Fringe Silver Award 2016
Fringe Tour:
Theater Walhalla, Rotterdam Generale Oost, Arnhem Theater a/h Spui, Den Haag, Theater Kikker, Utrecht Theater Kikker, Utrecht Theater Bellevue, Amsterdam